Nyhetsbrev v. 6

Varje vecka översätter och publicerar vi Geocaching.com’s officiella nyhetsbrev som en service till våra medlemmar och besökare.

Signal the Frog® firar Australia Day 2018

Från 26-28 januari 2018 samlades geocachare i länder över hela världen för att fira Australia Day 2018!

Geocaching event hölls i 85 länder, med mer än 31.800 deltagare. ”Var i världen är Signal? Australia Day 2018” souveniren delades ut till 25.700 geocachare. Signal hade också med sig en present: En landssouvenir för Australien! Alla geocachare som har hittat eller som hädanefter hittar en geocache i Australien kommer att få  en landssouvenir på sin profil! Hittills har 168.772 geocachare fått den.

Från ett kyligt grillevent i Borgsum, Tyskland till Signals semester i Australien har vi samlat bilder från olika event för att visa hur Australia Day 2018 firades runt om i världen.

Vi älskar (Love) denna berättelse om geocaching-gemenskapen

I november reste Geocaching HQ’s Annie Love (Love) till Australien för att delta i Alexandra Event 2017 i Victoria. Vid evenemanget träffade hon en grupp döva geocachare, hittade nya sätt att kommunicera och lärde sig vad det innebar att använda sina geo-sinnen på riktigt. Här berättar hon själv om sin resa:

Döva i Australiens geocachinggrupp

I november deltog jag i Alexandra Event 2017 i Victoria, Australien. Jag välkomnades av geocachare från hela landet och tillbringade den soliga vårhelgen med att utforska den vackra landsbygden med några fantastiska geocacher. I sällskap med Pete och Helen (Bunjil), ett par lokala reviewers, träffade vi på en grupp bestående av fyra damer som också var ute och geocachade. De låg ett steg före oss i lösandet av  några roliga men knepiga multicacher.

Jag förstod snabbt att jag behövde kommunicera annorlunda med dem eftersom alla var döva. Leenden, vinkningar, min typiska tummen upp och att skriva på papper blev de viktigaste kommunikationsmetoderna. Efter ett tag log vi varje gång vi såg varandra.

Pete och Helen berättade att denna underbara grupp kvinnor tillhör en större grupp döva geocachare. Facebookgruppen Deaf Austalia Geocaching har cirka 25 medlemmar från hela landet. De har kontakt via Facebook och träffas ofta vid geocachingevent över hela Australien. I Facebookgruppen berättar de om sina äventyr och delar sina utmaningar med varandra.

När jag kom tillbaka kontaktade jag en av de medlemmar jag träffade och ställde några frågor. Cheryl (crank1), skapade sitt konto i början av 2009 efter att en vän, Lava12, tog med henne ut för första gången, och har sedan dess hittat nästan 9000 geocacher. När jag frågar hur geocaching har påverkat hennes liv säger hon ”Jag får se platser som jag inte hade sett annars . Håller mig också ung och aktiv.”

Dagens trädklättring

En medlem i gruppen ligger på topp-fem i landet vad gäller antalet hittade cacher. Everlasting, med över 26.000 hittade, är god vän med Cheryl och de träffas ofta i Melbourne för geocaching-utflykter. Cheryl berättade för mig, ”Hon (Everlasting) reser runt och geocachar i hela Australien. När hon besöker Melbourne, stannar hon till hos mig och vi geocachar i timmar. Hon erbjuder alltid sin hjälp till andra geocachare.”

Härliga geocaching-vänner

Cheryl förklarade att vissa geocacher kan vara riktiga utmaningar för döva, som de som kräver musikkunskap. Dövhet kan dock ge fördelar i andra lägen. Cheryl säger, ”Att vara döv innebär att mina andra sinnen är förhöjda. När jag letar efter cachar är mina synintryck ibland tydligare än andra geocachares. ”

Jag är glad över att ha träffat Cheryl och få veta mer om deras grupp. Deras leenden och deras hurrarop när de löste knepig multicache är minnen som jag aldrig kommer att glömma.

Avslutningsevent i Alice Springs

Vad händer på HQ?

Vad är nytt?

  • Årets första Megaevent är snart här! Geocachare från hela världen samlas den 11 februari 2018 i Arizona, USA . Titta på listan över kommande Megaevent för att se om det är något på gång nära dig! (Premium medlemmar kan kopiera den här offentliga listan till sitt konto!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.