Signal i Australien 2018

Vi har sagt det förut: Det är sommar just nu i Australien vilket innebär att det är tid att vara utomhus och leka, njuta av solen och flytta ut köket (dvs grillen). Eftersom Geocaching HQ ligger på norra halvklotet så kan det vara lätt att glömma att det inte är regn, kyla eller snö överallt i världen.

Tidigare har vi utmanat södra halvklotet till sommaraktiviteter under sin vinter –  då är det bara rättvist att vända på steken och utmana det globala geocaching-samhället att ta fram grillen och bjuda in till grillfest, helt oavsett temperatur.

Viktiga grill tips

Med vädret på din sida och om du är intresserad av att grilla det möraste köttet, de rökigaste grönsakerna och de saftigaste frukterna – här är de hetaste tipsen vi kunde hitta:

Tålamod. När det gäller grillande är timingen det viktigaste. Var noga med att kolet har rätt temperatur innan du börjar laga maten. Det ska vara vitt och glödande med någon enstaka flamma här och där. Om du ska grilla kött, se till att det får ligga framme i rumstemperatur minst någon timme innan du lägger det på grillen.
Hängivenhet. Varje bra grillfest behöver någon som har ansvar för grillandet. Grillen, kolet och maten måste ständigt övervakas, vändas och ibland ösas med öl. Om du tar på dig jobbet: du är den viktigaste personen på festen. Om någon annan håller i det, se till att de känner sig uppskattade, att de får i sig vätska och att de också får en chans att njuta av festen.
Kreativitet. Det finns några säkra kort som korv, biffar eller fläskkotletter som är allmänt uppskattade, men var inte rädd för att tänka utanför boxen. Tillaga smakrika grönsaker, frukt eller till och med kakor på grillen. Den rökiga smaken förbättrar vilken maträtt som helst. Hitta inspiration och nya favoritrecept på webben.

Tips för vintergrillning

Kolet är varmt – fingrarna är kalla: Låt inte vädret bestämma över din grillfest.

Förbered inomhus. Var noga med att förbereda maten på förhand, så att det enda du behöver göra är att lägga den på grillen. Beroende på hur kallt det är, lägg det i en behållare utan is så att det håller sig kallt utan att bli fruset.
Använd locket. Det kan vara väldigt kallt och blåsigt där du är, och det kan göra det svårt att hålla en stadig temperatur på grillen. För att hålla grillen varm och slippa använda stora lass med kol (du behöver dock ta lite mer än för sommargrillning) lägger du på locket och lyfter det bara när det är nödvändigt.
Stoppa in halsduken. Även om det är iskallt ute vill du inte sätta eld på dig själv eller dina kläder.
Blanda inte vinterhandskar och ugnsvantar. Observera att även tjocka handskar kanske inte är värmebeständiga.
Tänk teamwork. Låt flera personer hjälpas åt att sköta grillen. Byt ofta så att ingen blir nedkyld.

Nu när du har alla pusselbitar för att göra din grillfest till ära för Australien till en glödande framgång, se till att skicka in din eventcache senast den 12 januari. Eller se om det redan finns ett event i närheten. Om det finns, glöm inte att logga ”Kommer att delta”.

Ursprunglig sida på geocaching.com