Nyhetsbrev v 51, del 1

Geocaching året runt:
Tips för allväders geocacharen

Låt inte vädret hindra dig från att starta 2018 på bästa sätt – med geocaching! I år höjer vi insatserna: hitta en cache eller delta på ett event 31 december och 1 januari för att tjäna två souvenirer: Sista cachen 2017 och Första cachen 2018. Vi har gjort en förslagslista för att hjälpa dig att hitta fler cacher  och utöka din souvenirsamling, oavsett årstid.

Varmt väder

 • Ta med mycket vatten. Geocaching kan ta på krafterna, så drick mycket och ofta. Det du trodde skulle vara lätt som en plätt kan ta mycket längre tid än väntat.
 • Besök en cache med attributet paddla eller simma. Sommaren är den bästa tiden för att slutföra din Fizzy Grid* och hitta cacher nära eller i vattnet. Hyr en kanot, kajak eller båt eller varför inte ta med en innerslang från ett däck. Simma lugnt!
 • Göm en egen cache. Gå runt i grannskapet, hitta en plats som förtjänar en geocache och börja planera!

*Fizzy Grid (kallas även D/T-grid, ”Well-Rounded Cacher” och ”81 Grid”) innebär att du hittar en cache av varje kombination av svårighet och terräng för att fylla ett rutnät (en grid).

Kallt väder

 • Ta med extra vantar. Att leta i trädstubbar, under bänkar och överallt däremellan kan innebära att du måste ta av dig vantarna. Ha ett extra par till hands i bilen eller ryggsäcken och håll händerna varma och redo för nästa cache.
 • Ta med varm dryck. Se till att ha en termos så att den håller sig varm tills du tar paus.
 • Lös Mysterie cacher. Om temperaturen är långt under noll kan det vara för kallt att vara ute och leta cacher. I stället kan du sitta vid brasan och lösa några tuffa Mysterie cacher. Då har du ett helt gäng cacher att hitta när vädret blir varmare.

Snöigt väder

 • Ta med nödvändiga TOTT (Tools Of The Trade = Verktyg för branschen). Bläckpennor kan frysa i extremt kallt väder, så ta med en blyertspenna för att försäkra dig om att du kan signera loggen och få din smiley. En spade kan vara bra att ha om du behöver skotta bort snö under letandet.
 • Var kreativ när det gäller förflyttning. Snöra på dig snöskor, använd längdskidor eller låna en snöskoter och ta dig från geocache till geocache med stil. Om du är Premium-medlem, gör en Pocket Query för geocaching attribut. Det finns attribut för cachar som är snösäkra, tillgängliga med snöskoter och mer!
 • Gör en att-göra-lista för geocaching. Om snöhögarna blir större och större, stanna inomhus och planera en kommande geocaching utflykt. Sök på kartan efter dina drömcacher – kanske de har ett bra läge, har ett sällsynt D / T-förhållande, kräver specialverktyg, eller är otroligt kreativa gömmor. Samla dem i en lista så att du har en plan när snön smälter.

Regnigt väder

 • Ta med extra loggböcker. Ingen gillar en våt, sladdrig loggbok. Om du stöter på en, lägg dit en ny, torr loggbok i stället. Framtida geocachare (och cache-ägaren) kommer att tacka dig!
 • Ha ett paraply till hands. Skydda dig från regnet medan du söker efter cachen och skydda loggboken från vatten medan du loggar.
 • Använd regnstövlar. Du vet aldrig var koordinaterna kan leda dig,  du kanske behöver gå längs en lerig väg för att komma till cachen!

Låt inte extremt väder hindra dig från att sätta fler smileys på kartan. I år kan du få två nya souvenirer genom att hitta en cache eller delta på ett event den 31 december och 1 januari!

Ursprungligt inlägg på geocaching.com