Nyhetsbrev v. 51, del 2

Det senaste tillägget till Instrumentpanelen och Profilsidan avrundar projektet

I maj förra året meddelade vi att profilsidan och instrumentpanelen skulle förändras. Men den här gången gjorde vi det annorlunda.  I stället för att göra stora förändringar varje månad ville vi vara smidiga och uppdatera funktioner snabbt så att de gick att använda direkt. Vi lyssnade på er feedback genom enkäter och på forumen så att sidorna blev precis som de skulle vara.

Idag presenterar vi ytterligare en förbättring till profilsidan och instrumentpanelen baserad på er feedback. Du kan nu anpassa ”/Min sida” med din egen omslagsbild. För att göra det går du till dina profilinställningar och laddar upp ett foto i avsnittet ”Cover Photo”. Det nya fotot visas bara i den nya versionen av profilsidan och instrumentpanelen på webben.

Dessutom har vi uppdaterat eventkalendern så att du nu kan lägga till en radie för det område där du vill se event i din kalender. Mega och Giga Event kommer också att synas bättre.

Medan vi fortsätter att se till att din profil och instrumentpanel fungerar problemfritt, är det dags att gå vidare till vårt nästa projekt. När vi förbereder oss för nästa satsning, låt oss se tillbaka på det arbete som har gjorts på profilsidan och instrumentpanelen under året *.

Maj:

Vi släppte de nya versionerna av profilsidan och instrumentpanelen. För att bättre kunna stödja geocaching-vänskap på Geocaching.com uppdaterade vi profilsidan och instrumentpanelen (dvs /Min sida). Det gjorde det möjligt för oss att lägga till ett nyhetsflöde till din instrumentpanel så du kan hålla koll på vad dina vänner gör.

Juni:

I juni lade vi till möjligheten att filtrera nya inlägg i ditt flöde. Du kan  välja om instrumentpanelen ska visa bara din egen aktivitet eller både din och dina kompisars senaste aktiviteter. Dessutom kan du dölja de delar av instrumentpanelen som inte är relevanta för dig, eller visa dem för att få en översikt över det som händer i din geocachingvärld.

Augusti:

I augusti introducerade vi en ny personlig eventkalender på din instrumentpanel. Med ett ögonkast kan du se om och när det finns geocachingevent nära dig. Det är enkelt att skriva en ”Kommer att delta” logg, leta upp detaljer om eventet eller hitta kommande event.

September:

Vi lade till cache-ägares loggar i flödet för senaste aktivitet på instrumentpanelen. Med den uppdateringen kan cache-ägare nu se när någon loggar eller lägger till en bild på deras cache. Något som är ännu häftigare: för första gången kan en cache-ägare se när deras cache får en favoritpoäng. Den informationen har inte varit tillgänglig förut.

November:

I november tillkom ett nytt verktyg för cache-ägare på instrumentpanelen. Om någon har rapporterat problem med en eller flera av cache-ägarens cacher dyker det upp ett meddelande högst upp på instrumentpanelen. Exempel på problem med cachen kan vara en full eller blöt loggbok, att något har förändrats vid gömstället eller en trasig eller saknad cachebehållare.

December:

Du kan nu anpassa din ”/Min sida” med din egen omslagsbild. Om du vill göra det besöker du dina profilinställningar och laddar upp ett foto i avsnittet ”Cover Photo”. Det nya fotot visas bara i den nya versionen av profilsidan och instrumentpanelen på webben.

Dessutom har vi uppdaterat eventkalendern så att du nu kan lägga till en radie för det område där du vill se event i din kalender. Mega och Giga Event kommer också att synas bättre.

Att bygga funktioner på det här sättet var nytt för Geocaching HQ men längs vägen har vi lärt oss ofantligt mycket. Att skapa den nya profilsidan och instrumentpanelen var en gemensam insats och vi kunde inte ha gjort det utan er. Vi ser fram emot att avslöja planerna för våra kommande projekt snart, men för närvarande handlar det om större och bättre saker! Och kanske lite geocaching också 😉.

* Detta inlägg belyser bara de mer övergripande funktionerna i projektet med profilsidan och instrumentpanelen. Många mindre ändringar och förbättringar gjordes varje månad.

Ursprunglig sida på geocaching.com