Håll ett event för Sista/Första cachen

På nyårsafton firar vi slutet av ett år och början på nästa. Traditionellt nyårsfirande kan se ut på många sätt, och i år kan du starta en ny tradition genom att hålla ett event med dina geocachingvänner! Vi har sammanställt några bra idéer på vad man kan göra på Sista/Första eventen.

Vi rivstartar genom att utannonsera två nya souvenirer: en för din sista cache 2017 och en för din första cache 2018! Att få souvenirerna är lätt:

Hitta en geocache eller delta på ett event den 31 december 2017 för att få souveniren för Sista cachen 2017.
Hitta en geocache eller delta på ett event den 1 januari 2018 för att få souveniren för Första cachen 2018.

Så – här är fem enkla steg för att hålla ett nyårsevent!

Steg 1: Välj ett tema

Precis som skapandet av en GIFF-film så börjar alla bra event med ett tema. Vi har kommit på några idéer som kanske kan hjälpa dig på vägen:

Håll ett event där alla får avge nyårslöfte för geocaching under nästa år! Alla väljer en geocachingutmaning att slutföra under 2018 (”Avsluta D/T-griden”, ”Gömma min första cache” eller ”Bjuda in någon ny att prova geocaching”). Bonuspoäng om alla möts igen i slutet av året för att se vem som klarade av sina nyårslöften!

Håll sakerna ”Hygge.” Det danska ordet hygge betyder att vara varm, mysig och charmig – gemytlig på svenska. Planera ett eftermiddagsevent den 1 januari – kanske på ett kafé – så geocachare kan värma sig (eller svalna av) efter att ha hittat sin(a) första geocache(r) för året.

Steg 2: Välj datum och tid

Det här är enkelt: planera ditt event 31 december eller 1 januari för att det ska kvalificera dig och gästerna för en souvenir. När du väljer tid, tänk på att vissa gäster kanske har med sig barn, så du kanske vill planera ditt event tidigare på nyårsafton eller planera ett eftermiddagsevent den 1 januari.

Påminnelse: Guidelines för geocaching förbjuder eventstapling. För att undvika detta måste eventcachar:

  • Hållas vid olika tider
  • Organiseras av olika geocachare
  • Pågå i minst 30 minuter
  • Hållas på olika platser

Kolla in riktlinjerna för geocaching för mer information.

Steg 3: Hitta en plats

Du kan hålla ett event varsomhelst där allmänheten har tillträde -en restaurang, en park eller hemma hos dig. Hitta en plats som har tillräckligt med utrymme för de aktiviteter du planerar. Glöm inte att berätta om ditt event i eventbeskrivningen. Ange till exempel om det finns några begränsningar med platsen, om det är hundvänligt eller om det krävs särskilda kläder eller utrustning.

Steg 4: Planera roliga och engagerande aktiviteter

Ett bra sätt att göra ditt event roligt för alla är att planera aktiviteter som hjälper dina gäster att lära känna varandra. Här är fyra idéer för att komma igång:

Vinterbada. Det finns inget coolare sätt att verkligen lära känna andra geocachare än att hoppa i iskallt vatten tillsammans! För de lyckliga geocachare som bor på södra halvklotet rekommenderar vi en picknick på stranden i sommarvärmen.

Skapa en Att-göra-lista för ditt geocachande. Gör en gemensam lista med geocacher ni som grupp vill hitta under 2018. Gör planer under hela året för att hitta dem tillsammans!

Spela geocachingbingo. Gör en bingobricka baserad på geocachingprestationer (”Fått en ny landssouvenir” eller ”Hittat mer än 100 geocacher”). Gästerna måste under eventet hitta andra geocachare som har fullgjort prestationerna för att fylla sin bricka.

Göm ett spårbart objekt i en tårta för att ge upphittaren tur. I Grekland göms mynt i bröd eller tårta, och den som hittar myntet sägs ha tur hela året! Ge dina gäster chansen att ha geocachingtur genom att gömma ett spårbart objekt i efterrätten. Var bara noga med att nämna detta till dem innan de tar en tugga!

Steg 5: Bjud in vänner, nya och gamla!

Nu när du känner dig inspirerad, skapa ett nytt event på Geocaching.com. Kom ihåg att event måste skickas in minst två veckor i förväg. När eventet har publicerats, dela GC-koden med din lokala geocachegrupp och uppmuntra dem att komma!

Oavsett om du redan är en rutinerad eventbesökare eller om det är  första gången så är geocachingevent ett utmärkt sätt att träffa nya människor som delar din kärlek till geocaching. Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att hålla bästa nyårseventet någonsin!

Ursprungligt inlägg på geocaching.com