GEOCACHING HALL OF FAME 2018

Årets pris delades ut på eventet Geocaching Hall of Fame 2018 i Sundsvall där drygt 50 deltagare minglade och åt grillbuffé. Flera av årets pristagare fanns på plats. Pristagarna detta år var Justis, Memme, Låw, Tyfting, GeowareNordic3, fredrikr, Malmis, Aviate, Stibar, hjontemyra och androsen. För en komplett lista med motiveringar, se nedan.

Utmärkelser 2018

Även i år fick Sveriges geocachare nominera pristagare. Antalet nomineringar ökade något till 52, men juryn tittade också på tidigare års nomineringar. Slutligen valdes fem pristagare samt de stående kategorierna ”Årets bästa myst/trad/multi”. Stort tack till alla er som varit med och nominerat personer som ni uppskattar. Vi sparar nomineringarna för framtida bruk och kommer att ta in nya nomineringar till nästa år.

Justis – För sitt pionjärarbete

Justis har i många år varit en drivande kraft och frontfigur på forum och där geocaching debatteras. Han är en riktig grand old man som fortfarande är still-going-strong och en mentor och förebild för geocachare över hela Sverige.

Memme – För sina stora insatser med coinarbete

Memme har dedikerat oerhört mycket tid till att utreda och spåra coin-tjuven Hillary Step.

Låw – Kvalitetsholkar i Örebro

Några av motiveringarna:

 • Med en holkserie med många spännande idéer, kluriga problem och hantverksmässiga kunskaper som var och en av dem frambringar ett leende på läpparna.
 • Stor variation på problem som möter en i skogen och man inser att CO har fler än en räv bakom varje öra.
 • Låw visar upp sina kunskaper i snickerier och att gjuta in dessa i sina fågelholkar på olika sätt.
 • Jag vill nominera Låw för en otroligt vacker och väl genomarbetad serie cacher i Örebro.
Tyfting – Katrineholm 100 år
Några av motiveringarna:
 • För roligt initiativ till serien Katrineholm 100 för att fira Katrineholms 100 år.
 • Ingen avancerad serie utan en serie för alla som kan logga cacher i T2 terräng och med lagom svåra klurigheter som går att googla om du inte har lokalkännedom.
 • Jag nominerar Tony för arbetet med Katrineholm 100-serien av 102 mystar, en för varje år sedan 1917 då Katrineholm fick sina stadsrättigheter. Mystarna handlar om verkliga händelser för vart och ett av åren. Ett jättejobb bara det. Roligt var det att lösa dem också.
GeoawareNordic3 – EC-reviewer
GeoawareNordic3 har ett stort engagemang för EarthCacher och sedan 2012 så har han publicerat de flesta av Sveriges men även Nordens EarthCacher. 
fredrikr – MMDO och mystakademi

För sitt enträgna och idoga arbete med att sprida sin förkärlek för mystar till alla och envar i geocaching-Sverige genom eventserien MMDO (Möte Med Det Okända). Eventen, som har pågått sedan 2012, innehåller förutom gnuggande av geniknölar och FTF-chanser en pedagogisk del – mystakademin – där ovana mystlösare får hjälp med anfallsvinklar och tankebanor och ges möjlighet att prata och bolla idéer med de CO som har knåpat ihop eventets mystar. Mystarna är från D2 till D5 i svårighet så det finns något för alla oavsett förkunskaper.

Med ständig tillgång till kaffe/te och fikabröd, härlig brasa för lunch- och middagsgrillning samt senare på kvällen natt-caching är MMDO-eventen en fullspäckad heldag med omväxlande uppgifter och härliga medgeocachare!

Malmis – För sitt breda arbete inom geocaching
Malmis är bl.a översättare åt Groundspeak, han var djupt involverad i arbetet med den ursprungliga hemsidan och forumet och har även stöttat uppsättningen av den nya hemsidan och det forumet. Han är aktiv i GCU (Geocaching Uppsala) vilka ordnade FAD 2017 och har också suttit i styrelsen för GCSE.

 


Bästa cacher 2018

För att välja ut årets tre bästa cacher så har vi använt oss av en av topplistorna på project-gc, nämligen ”Cachefavoriter (Wilson)”. Med filter på publiceringsdatum och cachetyp (trad, myst (unknown) och multi). Vi gjorde vår sökning den 1 januari 2018, och fick fram följande vinnare. För den som vill se tio i topplistan för varje cache det aktuella datumet så finns det här: multi,  myst,  trad.

Aviate – Bästa trad 2017 – CCCP (D/T1,5)
Saxat ur loggarna:
 • Vilken rolig cache :)! Vi provade i omgångar och yxan var klart bättre än vad jag var. Självklar FP för ännu en kreativ Aviatecache.
 • 😍🤗😆🙌🤘👏 Fantastisk cache !! Och jag klarade den på första försöket tjohoo 🍒🍒🍒
 • Tak for et herligt gensyn og god underholdning. Vi kvitterer for kreativiteten og det gode håndværk med et FP.
 • Riktigt imponerande cache! För varje cache jag loggar av co blir jag mer imponerad! Tack aviate för alla fantastiska påfund!
Stibar – Bästa multi 2018 – Fem bäringar och en bonus (D3/T2)
Saxat ur loggarna:
 • Vilket suveränt arbete, en FP är självklar men någon gång borde man kunna lägga fler, tack!
 • CO har gjort många fantastiska gömmor men denna är absolut den allra bästa och är givetvis värd flera favoritpoäng.
 • Vi tackar och bockar för den trevligt upplagda rundan och den fantastiska bonusen, lämnar en välförtjänt favoritpoäng, TFTC!
 • Vilken snygg slutgömma det var! Riktigt klurig som givetvis ger ett favoritpoäng!
hjontemyra – Bästa Myst 2017 – [D/T 50/45] – Railroadmysts (D5/T4.5)
Saxat ur loggarna:
 • Vilken rolig och välgjord myst! Det är såna här cacher som gör geocaching så himla roligt.
 • En otroligt välgjord cache! TFTC hjontemyra! Det måste bli favvo!
 • Jag läser och bläddrar hänryckt genom den genomsnygga beskrivningen, planen är systematiskt och exakt upplagd så man får ett bra ”flyt” genom området. Trots det så kan ingen av oss hålla oss till det… plötsligt så är alla på olika håll och utforskar eller klänger i något som egentligen inte hör till ”spelplanen”
 • Stort tack till co som skapat denna upplevelse. Den kommer jag att minnas. Solklar Favvopoäng för både cashsidan och upplösningen på plats.
androsen – Juryns hederspris 
För lång och trogen tjänst och för sitt stora engagemang för geocaching i Sverige vill styrelsen tilldela androsen ett speciellt hederspris.