Geocaching Hall of Fame 2016

Årets pris delades ut på eventet Geocaching Hall of Fame 2016 där runt 60 deltagare samlades och åt en buffé, tävlade i filmburksstapling, geocachesymbolsritning geoartigenkännande och umgicks. Nästan samtliga av årets pristagare fanns på plats. Pristagarna detta år var Toa Norik, Coland, Yngve Myrslok, Lord of Hog, Linda&staffan, Bergoberg, wellner, drpeel, 10cent, LadyBC, B.O.M, Qabang, Hallén, Faceless_Angel, Jocke76, Lisasluggo14, Miss Li och satrams. Antalet pristagare var ovanligt stort då flera av årets tio priser gick till grupper snarare än enskilda geocachare. För en komplett lista, se nedan.

Utmärkelser 2016

I år fick Sveriges geocachare nominera pristagare. Vi fick in inte mindre än 36 välmotiverade nomineringar vilket både underlättade och försvårade för juryn. Slutligen valdes sju pristagare samt de stående kategorierna ”Årets bästa myst/Trad/multi”. Stort tack till alla er som varit med och nominerat personer som ni uppskattar. Vi sparar nomineringarna för framtida bruk och kommer även att ta in nya nomineringar till nästa år.

Toa Norik – För sina insatser som reviewer
Toa Norik är en av våra mest erfarna reviewers som varje år brukar toppa ligan över flest publicerade cacher i landet.

Coland – För gediget arbete med sina Earth Cacher
Coland är ung, och har bara cachat i c:a 1.5 år, men är redan ohotad etta på listan över flest publicerade earthcacher med sina 29st. Han inspirerar oss andra att både logga och lägga ut earthcacher.

Yngve Myrslok – För sin omtalade cache ”Kundvagnsrace
Den här cachen har gett många något att roa sig med när deras andra halvor har ängnat sig åt att shoppa på det närliggande varuhuset. En kreativ lösning som gett upphov till några avknoppningar.

De 3 bockarna bruse (Lord of HogLinda&staffan & Bergoberg) – För otrolig kvalitet och hantverk på sina 3 gömmor 
D3 Bockarna Bruse har sitt säte i Mariestad och hade deras cacher funnits i någon av de större städerna så hade var och en av dem nog varit kandidater till de cacher som haft högst favoritpoäng i landet! Var och en av dem är en upplevelse av skapande hantverk och idéer som måste upplevas helt enkelt!

Team Telge (Wellnerdrpeel10centLadyBCB.O.M & Qabang) – För att ha ritat Ragnhildpå geocachingkartan (geoart)
Inte sveriges första, men definitivt sveriges största geoart. I tuff terräng publicerades sveriges största geoart i samband med Nationaldagseventet i Södertälje/Mölnbo. Det är fortfarande ingen som loggat samtliga 214 cacher i konstverket. Se topplistan

Hallén – För sina insatser som bloggare om geocaching 
Hallén började geocacha redan 2004 och har idag hunnit logga en bit över 30000 cacher. Många av äventyren han varit med om har han beskrivit på sin blog, hallensgeocachingaventyr.com.

Faceless_Angel – För grafisk och storymässig kreativitet
Faceless_Angel är en profil i cachingmeckat Sundsvall där grupperna tävlar om att bräcka varandra i kreativitet. Behöver man säga så mycker mer än att nämna cacher som ”SE7EN” (88FP/86%), ”Kodnamn: Röd gryning” (131FP/88%) och ”28 DAGAR SENARE” (34FP/87%)?


Bästa cacher 2016

För att välja ut årets tre bästa cacher så har vi använt oss av en av topplistorna på project-gc, nämligen ”Cachefavoriter (Wilson)”. Med filter på publiceringsdatum och cachetyp (Trad, myst (unknown) och multi). Vi gjorde vår sökning den 10 januari 2016 (då vi hade styrelsemöte), och fick fram följande vinnare. För den som vill se tio i topplistan för varje cache det aktuella datumet så finns det här: multi,mysttrad.

Jocke76 – Bästa trad 2015 – Tivoli
Saxat ur loggarna:
– ”Än en gång har CO överraskat oss med sin uppfinningsrikedom, och det blir därför en FP.”
– ”Superrolig, iderik och mycket ”trallvänlig”. Solklar favoritpoäng!”
– ”Hit ska ni ta med er barnen och alla med barnasinnet kvar, dom kommer att uppskatta det!”

Lisasluggo14 – Bästa multi 2015 – Roll-on
Saxat ur loggarna:
– ”Ska ni bara logga en enda multi-cache i Umeå år? Åk hit och logga den här! Lisasluggo14 har ännu en gång lyckats göra en kanonbra cache! Solklar favoritpoäng från mig!”
– ”En riktigt rolig cache som rekomenderas då den är kul och balanserar perfekt på kanten till lite läskig som de yngre i gänget sa.”
– ”Här blev vi ett stort glatt gäng som gav oss på denna fantastiskt roliga uppgift. En av de absolut roligaste cachar jag tagit. Tack för det trevliga sällskapet och stort tack till CO för påhittighet och utförande!!!”

Miss Li & satrams – Bästa Myst 2016 – Heona Rkcybengvba
Saxat ur loggarna:
– ”Det blev en riktigt rolig kväll med många spännande ställen att undersöka, given FP”
– ”Från start till mål är detta ett grymt äventyr och CO har verkligen utnyttjat varje plats till max så att man får sitt lystmäte av utforskande.”
– ”WOW! Vilken cache! Såg attributen och tyckte de var intressanta. Tänkte att de kan ju vara värt att logga… De började bra och blev bara bättre och bättre! Trodde aldrig att en sån här cache kunde finnas så nära! Cachen var riktigt roligt och välgjort! FP? Eeeee JA! TFTC!”