Geocaching Hall of Fame 2015

Årets pris delades ut på eventet Geocaching Hall of Fame 2015 där drygt 90 deltagare samlades och åt en buffé, tävlade i geocachingfrågesport och umgicks. Inte mindre än nio av årets elva pristagare fanns på plats. Pristagarna detta år var HakanA, tr_s, skattletaren, Agori Berix, Gavia-SGCD, jasy, Grusvag, Mumin & Snorkfröken, Motorcycledude, 1000sjöar, NiPPe14 och danyatuuli. För en komplett lista, se nedan.

Utmärkelser 2015

Även i år har föreningens styrelse har enhälligt valt ut några av alla människor som gjort hedervärda insatser för svensk geocaching sedan starten.

tr_s – Första cachen i Sverige, Noodle Stash (GC4C)
tr_s var Sveriges förste cacheägare (14 juni 2000), och även om cachen bara loggades lite drygt en gång så var det början på något stort.

Mumin & Snorkfröken – Svenska geocachingpionjärer
Med klassiker som Explore Sweden-serien, Stockholm UndergroundTrollvinter och alla temariktiga mumincacher har Mumin & Snorkfröken inspirerat många senare generationer.

Skattletaren – Tidig geoentreprenör i Sverige
Skattletaren startade sveriges äldsta aktiva geoshop redan 2007 för att förse svenska geocachare med alla tillbehör som går åt. Att hon dessutom har de kreativa och uppskattadeMånacacherna på sitt samvete är en liten bonus.

Agori Berix – För sina insatser som reviewer
Med en bit över 19000 publicerade cacher är Agori Berix en av Sveriges absolut mest rutinerade reviewers. Han är den svenska reviewer som varit aktiv längst.

HakanA – Statistikpionjär, först över 10k loggar
HakanA var tidigt ute med att ha loggat flest cacher. Inspirerade många andra med sin tätposition och blev förste svensk att logga 10000 cacher. Senaste found-loggen var FTF på GC2RH7E (challenge för 10000 loggade cacher) den 6 maj 2011.
Hall of Fame 2015 var Håkans första event…!

Gavia-SGCD och jasy – CITO – Göteborg Städ Stad i 10 år 
Gavia-SGCD och Jasy är båda veteraner med fler år i branchen än de flesta. Att fira tioårsjubileum med ett event är en bedrift i sig, och med ett CITO-event desto större. Bröderna fick redan 2009 Park- och Naturnämndens miljöpris för sitt arbete med städeventen.

Grusvag – Samlade geocachingsverige
Grusvag var en drivande kraft bakom såväl forumet och webbplatsen som intresseföreningen. Han var dessutom en av de drivande bakom de tidiga FAD-eventen.


Bästa cacher 2015

För att välja ut årets tre bästa cacher så har vi använt oss av en av topplistorna på project-gc, nämligen ”Cachefavoriter (Wilson)”. Med filter på publiceringsdatum och cachetyp (Trad, myst (unknown) och multi). Vi gjorde vår sökning den 10 januari 2015 (då vi hade styrelsemöte), och fick fram följande vinnare. För den som vill se tio i topplistan för varje cache det aktuella datumet så finns det här: multi,mysttrad.

Motorcycledude – Bästa mystery 2014 – Darkness
Saxat ur loggarna:
– ”Otroligt häftigt cache som måste besökas om man har vägarna förbi! Jag levererar min första favvo-poäng till denna, har sparat ihop 155 st och skulle ge många fler om det gick!”
– ”Rekommenderar cachen till alla som gillar bra T5-äventyr och mörker… :-)”
– ”Tack för ett suveränt genomförande från start till mål. En riktigt häftig upplevelse som kan rekommenderas alla som har kunskapen att ta sig an den. Vi blev knappast besvikna. Var länge sedan nu vi plockade en burk som satte ett liknande avtryck! ”
– ”Om du som läser detta är sugen på ett megaäventyr på ett maxat ställe: Lös mysten och kom hit och LEV!”

NiPPe14 och danyatuuli – Bästa Trad 2014 – När första ljuset brinner…
Saxat ur loggarna:
– ”Tack för den snygga och välarbetade cachen.”
– ”En riktigt snygg gömma som självklart ska ha en poäng!”
– ”Tack för denna väldigt snygga, roliga och välgjorda cache. Favoritpoängen är given!”
– ”Gömman var väldigt fin och framförallt med fantastisk teknik. En klar favoritpoängsmottagare! Tack för cachen!”
– ”En fantaskt fin cache, vilken idé och vilket utförande, kan varmt rekommenderas en mörk afton ger härlig julstämning också. Att vi sedan snurrade onödigt mycket är ju vårt fel. Klar favopoäng för en så snygg cache.”

1000sjöar – Bästa Multi 2016 – 3 meter ?
Saxat ur loggarna:
– ”Att bara ge en ynka favvopoäng för denna gedigna gömma är nästintill lite pinsamt, det finns flera kategorier som denna gömma plocka höga poäng på och framförallt att CO stå vid gömman och bjuder på kaffe och ostkaka, hur många andra gömmor händer detta…..”
– ”En liknade gömma har då jag aldrig skådat i Finnveden med omnejd, nä, en liknade gömma har jag aldrig skådat överhuvudtaget! Ett FP är futtigt att dela ut; dock tillåter ju inte reglerna att ge fler, så ett får det bli. Ett FP med guldkant!”
– ”Alla var vi nog överens om att 1000sjöars storverk är mycket väl värd ett besök. MISSA INTE DETTA!!!”