Geocaching Hall of Fame 2014

Priset delades ut första gången i samband med middagen på Skåneträffen 2014 då c:a 100 personer samlats och tre av årets pristagare fanns på plats. Pristagarna detta år var CyberJunkie, rulle, BUMBA., Bo & Elisabeth, hedberg, fredrikhast, ganja1447, Gormare, Lord_Styles och Haraskräcken. För en komplett lista, se nedan.

Utmärkelser 2014

Föreningens styrelse har enhälligt valt ut några av alla människor som gjort hedervärda insatser för svensk geocaching sedan starten. Det finns många fler som är värda ett pris och vi kommer fortsätta dela ut priser för historiska insatser även kommande år.

CyberJunkieFör sina insatser som reviewer
CyberJunkie var aktiv som reviewer 2005-2010 och har publicerat 14 457 st cacher, större delen av tiden fick han axla ansvaret som reviewer i princip själv.

rulleHjälten bakom Fångarna på fortet
Priset utdelas ”postumt” för Fångarna på Fortet. Fångarna på Fortet är nog Sveriges genom tiderna mest uppmärksammaste cache, den var banbrytande för sin tid och när den hotades av arkivering så vallfärdade cachare dit från hela riket. Ligger, trots att den varit arkiverad i 1,5 år fortfarande på en sjätteplats på flest favoritpoäng i Sverige.

BUMBA.Flest favoritpoäng på egna cacher
Med över 5000 favoritpoäng på sina drygt 200 gömda cacher så sticker Bumba verkligen ut, vad är det med hans cacher? Ja, man får genast lust att besöka hans hemtrakter i Växjö för en orgie i geocachingkreativitet.

Bo & ElisabethSvenska geocaching-pionjärer
B & E som vi vanligen känner igen dom från deras loggar, började cacha 2002 och har under sin tid rest land och rike runt inte bara för att leta cacher utan deras snart 500 egna cacher är sprida från norr till söder i landet, och dessutom fysiska cacher i fem andra länder. Dom har varit en inspirationskälla för många. Ingen var förvånad över att dom var först med att logga den extrema cacheserien Explore Sweden, vilket ingen annan senare har lyckats med.

hedbergSkapade första FAD
Han kunde nog aldrig ana vad han startade år 2003 när han lanserade det första FAD någonsin, då kom det 15 deltagare och har sedan genom åren vuxit till ett årligt MEGA-event som drar 7-800 besökare.

fredrikhastFör sina geocachingfilmer
Fredriks filmer är inga hastverk, hans välgjorda filmer har till och med uppmärksammats av Groundspeak och varit med och tävlat på GIFF, Geocaching International Film Festival i Seattle 2013 där han vann kategorin ”Most inspirational film” med filmen ”The Best Days of our Lives”

ganja1447Statistik och verktyg, project-gc.com
Geocachingstatistik idag är i princip synonymt med Project-GC. Pristagaren har på ett briljant sätt skapat mängder av användbara verktyg för att vi skall kunna ta fram den absolut märkligaste statistik. Med rätt inställningar kan i princip alla cachare lyckas med att placera sig på någon topplista.

Bästa cacher 2014

För att välja ut årets tre bästa cacher så har vi använt oss av en av topplistorna på project-gc, nämligen ”Cachefavoriter (Wilson)”. Med filter på publiceringsdatum och cachetyp (Trad, myst (unknown) och multi). Vi gjorde vår sökning den 5 mars 2014 (då vi hade styrelsemöte), och fick fram följande vinnare. För den som vill se tio i topplistan för varje cache det aktuella datumet så finns det här: multi, myst, trad.

GormareBästa mystery 2013, Brutal Betong Extreme
Saxat ur loggarna:
– ”Nästan all utrustning vi hade med oss kom till användning, speciellt repet fick sig en rejäl genomkörare. Tack för ett härligt långt äventyr!”
– ”Delstegen var proffsigt gjorda och relativt enkla att hitta när man väl kom rätt, sånt är kul tycker jag! Heder till CO som lyckats göra en toppencache!”
– ”I mina ögon en självklar 5/5 cache och den är naturligtvis värd många favoritpoäng!”
– ”Många och roliga steg var det. Klurigheter som löstes efter hand. Man bör vara minst 3 stycken om man ger sig på detta äventyr. Helst ska man vara utrustad upp till tänderna också, eftersom det underlättar.”
– ”Det kändes lite småfarligt på vissa ställen, men allt gick bra.”
– ”Tack för en riktig häftig upplevelse. Av mina drygt 5000 loggade GC är denna en av de allra bästa.”
– ”Ett stort tack till CO för att du har lagt ner all tid, jobb och fantasi på denna geocache. Här borde man kunna ha träningsläger inför Nordic X-TREME 2013…”
– ”Favoritpoäng? Vilken fråga….. Denna glider nog in på min top-10-lista.”

Lord_StylesBästa Trad 2013, The Irish Jig
Saxat ur loggarna:
– ”Alla ni som letar efter kvalitetscacher kan ta denna. Det bästa och snyggaste jag sett på länge. Synd att man bara kan ge en favoritpoäng.”
– ”Måste hålla med tidigare cachare om att denna är nog absolut en av en bästa cacherbehållare jag har tagit. Lätt att det blir favoripoäng på denna.”
– ”Att INTE ge denna favvopoäng vore stor skam!”
– ”Hoppas att CO fortsätter att lägga ut liknande gömmor.”
– ”Denna är redan legendarisk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
– ”Miljoner tack och bock!”
– ”Detta var den häftigaste cache på länge som självklart får en poäng. Tack NN, hoppas detta inte blir din sista cache.”

HaraskräckenBästa Multi 2013, SKRÄCKENS HUS/Horror house
Saxat ur loggarna:
– ”Fantastiskt! Imponerande! Finurligt! Snyggt! Roligt!……… Värd dubbla favoritpoäng.”
– ”Imponerande, tyder på utbildning i såväl elteknik som mekanik och träslöjd. Favoritpoäng förstås.”
– ”En genomtänkt, finurlig gömma som får stor favoritpoäng.”
– ”En riktigt underhållande kvalitetsmulti.”
– ”Bara att buga å tacka.”
– ”Gu vilken rolig cach. Den får favoritpoäng fast jag inte kan ge det 😉 härligt jobbat kompis.”
– ”Stående ovationer till en extremt trevlig geocacheupplevelse!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.