Geocaching Hall of Fame 2017

Årets pris delades ut på eventet Geocaching Hall of Fame 2017 i Uppsala där runt 60 deltagare samlades och åt en buffé, tävlade i filmburksstapling frågesportoch umgicks. Flera av årets pristagare fanns på plats. Pristagarna detta år var KeWi och Aul, Team Davidsson, 1337v411, IT-gubben, Jozii, Snarkare, Satrams & Miss Li och Team Lodde. För en komplett lista med motiveringar, se nedan.

Utmärkelser 2017

Även i år fick Sveriges geocachare nominera pristagare. Antalet nomineringar ökade något till 43st. Juryn hade även de nomineringar från fjolåret som inte blev belönade till sin hjälp. Slutligen valdes fem pristagare samt de stående kategorierna ”Årets bästa myst/trad/multi”. Stort tack till alla er som varit med och nominerat personer som ni uppskattar. Vi sparar nomineringarna för framtida bruk och kommer även att ta in nya nomineringar till nästa år.

KeWi och AulFör sina kvalitetscacher
De gör helt fantastiska cacher och det märks att de lägger ner mängder av tid och mycket kärlek på sina gömmor. De ligger bland annat bakom den fina Skolserien, National Treasure & National Treasure 2, den fina D.I.Y-Do it yourself rundan. Tillsammans har de idag fått ihop nästan 5000 favoritpoäng på sina gömmor

Team Davidsson – Initiativtagare till Geotouren Heart of Sweden
Sommaren 2016 fick vi i Sverige dök det upp en ny företelse för oss. En Geotour, en geocachingbaserad turistupplevelse. Det var resultatet av ett samarbete mellan Region Örebro och ett stort sällskap av geocachare i och runt Örebro. Initiativtagare och en drivande kraft hela vägen var Team Davidsson.

1337v411GPX Loader
För att ha utvecklat en programvara som snabbt och effektivt kan ladda ett stort antal GPS:er på kort tid i samband med stora event. Många har använt mjukvaran i samband med FAD under åren och många kommer nog att använda sig av den i framtiden.

IT-gubbenPionjär
Han har varit aktiv sen i september 2001. Han har bidragit med 134 cacher och var under många år den som ägde mest cacher i Sverige.

JoziiFör sitt arbete med en Geocaching Pocket
Under åren 2008-2014 fanns “Geobloggen – Hela Sveriges blogg om geocaching” Det bästa från Geobloggen publicerades sen som en fysisk bok. Perfekt som present till nya geocachare eller som intressant läsning till dig som redan är initierad.

Bästa cacher 2017

För att välja ut årets tre bästa cacher så har vi använt oss av en av topplistorna på project-gc, nämligen ”Cachefavoriter (Wilson)”. Med filter på publiceringsdatum och cachetyp (trad, myst (unknown) och multi). Vi gjorde vår sökning den 1 januari 2017, och fick fram följande vinnare. För den som vill se tio i topplistan för varje cache det aktuella datumet så finns det här: multi, myst, trad.

Snarkare – Bästa trad 2016 – I skogen hör ingen dig skrika(D5/T2)
Saxat ur loggarna:
– ”Tack CO för denna så otroligt välgjorda cach. En självklar favorit, du hade fått 2 om det gick ;-)))”
– ”Mao en riktigt riktigt lurig gömma. Har inte sett en likadan gömma innan och den placerar sig högt på listan över ”jävliga” gömmor , givetvis en favoritpoäng!”

Satrams och Miss Li och – Bästa multi 2016 – Breeder’s crown (D3.5/T4)
Saxat ur loggarna:
– ”Väldigt kul upplägg. Vid steg ett så tog det ett tag innan det berömda ljuset gick upp för oss. ”
– ”Denna cache var dagens huvudmål och vi blev inte besvikna.”
– ”Favoritpoäng? Ligger Gustafs korvfabrik bara ett stenkast längs med riksvägen från Romme travbana? :-D”
– ”Oj vilken underbart fin cache rakt igenom. Svårt att skriva om den utan att spoila. En gömma med hög kvalitet och därför lämnas en favoritpoäng. En av resans höjdpunkter.”

Team Lodde – Bästa Myst 2016 – Hur är det med minnet
Saxat ur loggarna:
– ”Åh wow! Den här gjorde dagen! Vi blev tipsade om denna av några deltagare på eventet, som tagit den för inte så länge sen. Jag fick bara veta att det är en sådan cache som man går runt och flinar åt resten av dagen. Och, handen på hjärtat, det är just de cacherna jag letar efter. Tack till Leam Lodde för en riktigt innovativ och rolig gömma! Detta blir en solklar FP!”
– ”Kul cache som vi mer eller mindre spontanstoppade vid självklar favorit. Tftc”
– ”Utan att tveka så lättar jag på börsen och ta fram en favorit poäng. Med andra ord en mästerlig geocache. ”
– ”CO har verkligen lyckats med denna gömma! Kul idé, välgjord konstruktion och självklar FP!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.